2016/02/23

Pagina 8 (bestemming nog te bepalen).

Bestemming nog nader in te vullen...    KLAD - WERKPAGINA - TEST - TEST

--------------------------------------------------------------------------------------
FACEBOOK-1 WTC (6-1-2017): https://www.facebook.com/tafeltennisvereniging.WTC/ 


FACEBOOK-2 WTC (7-1-2017): https://www.facebook.com/WTC.tafeltennisvereniging/
                       


Jubilarissen Ton Claessen (links) en Jan van Os.
Jubilarissen Ton Claessen (links) en Jan van Os. (Tafeltennisvereniging WTC)

Leden tafeltennisvereniging WTC vieren jubileum.   

WINSSEN - Tafeltennisvereniging WTC vierde onlangs het 40-jarig jubileum. Leden Ton Claessen (71) en Jan van Os (67) zijn lid vanaf het ontstaan van de club, en vierden dan ook hun 40-jarig lidmaatschap. Het jubileum ging gepaard met een gezellig samenzijn van de leden met hun partners, onder het genot van een drankje, een buffet en een (fiets)bezoek aan het Honigcomplex te Nijmegen.

Ton Claessen was destijds mede-initiatiefnemer van de Winssense tafeltennisvereni-ging en tevens jarenlang voorzittter. De oprichtingsvergadering vond plaats in de kantine van voetbalvereniging Roda '28 uit Winssen. Enkele weken erna werd Jan van Os lid van de club, en zag dus onlangs ook het 40-jarig lidmaatschap aan zich voorbij komen. Beide leden werden door de vereniging in het zonnetje gezet en ontvingen een oorkonde, trofee en een bloemetje. 
Claessen en Van Os spelen al jaren bij WTC in de Maas en Waalse tafeltenniscompeti-tie. Het team, inmiddels bestaande uit drie opa's, is samen ruim 205 jaar jong en wordt voor de grap ook wel 'Dreamteam' genoemd.
WTC is sinds de oprichting gevestigd in ontmoetingscentrum 'De Paulus' te Winssen. In de zaal kunnen zes á zeven tafels opgesteld worden. Ook kan gebruik gemaakt worden van de bar, waar de tafeltennissers na afloop samen nog iets kunnen drinken en/of eten.
De huidige sponsor van WTC is Sander Duitman hoveniers, die de vereniging in 2012 nog heeft voorzien van nieuwe outfits. Mede ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum heeft de club onlangs nieuwe sporttassen gekregen, waarvoor zij zeer dankbaar is.
Interesse in de tafeltennissport? Kom gerust eens langs tijdens een training in De Paulus, op donderdagen vanaf 20.15 uur.

Ton Claessen ·


De tafeltennissport kun je tot op zeer hoge leeftijd blijven uitoefenen, zoals wel is bewezen door Geer van Toor, voormalig sportman van Beuningen, erelid van tafeltennisvereniging TCB uit dezelfde plaats en oudste speler van Maas en Waal / Nederland!

Onlangs (23 augustus 2016) is hij op de respectabele leeftijd van 98 jaar overleden. Tot zijn 94e jaar is hij blijven tafeltennissen! Zie zijn 'In Memoriam' op de website van TCB: http://www.tcb-beuningen.nl/in-memoriam-geer-van-toor/

Ikzelf (71) en waarschijnlijk ook mijn teamgenoten Jan van Os (67) - Piet Derks (67), met wie ik ook al de...Meer bekijken

Vind ik leukBeantwoorden127 september 2016 1:05Bewerkt

----------------------------------------------------------------------------------------------

                  DE WAALKANTER                       

                       
Veertig jaar tafeltennis in Winssen

Tafeltennisvereniging WTC uit Winssen bestaat 40 jaar. Twee leden zijn al veertig jaar lid van de club: Ton Claessen en Jan van Os.
WINSSEN - Claessen is mede-oprichter van de tafeltennisclub en was jarenlang voorzitter. Op 11 juni 1976 was de oprichtingsvergadering in de kantine van voetbalvereniging Roda'28, daar was Ton Claessen bij. Van Os werd enkele weken nar de oprichting lid van WTC en heeft inmiddels de 40 jaar ook volgemaakt.
Het veertigjarig bestaan van de club en het jubileum van de twee trouwe spelers was reden genoeg voor een feestje. "We zijn met de hele club, inclusief aanhang, naar het Honigcomplex in Nijmegen geweest voor een hapje en een drankje," vertellen Claessen en Van Os. "De club heeft ons in het zonnetje gezet, we hebben een oorkonde, trofee en een bloemetje ontvangen."
De tafeltennissers komen al bijna hun hele sportieve carrière uit in de Maas en Waalse competitie. Piet Derks vormt samen met Jan van Os en Ton Claessen een team. "We zijn een team van drie opa's en worden nog wel eens het Dreamteam genoemd. In december 2015 zijn we nog kampioen geworden in de 4e klas van de Maas en Waalse Bond."
Van meet af aan is de Winssense tafeltennisclub gevestigd in Ontmoetingscentrum De Paulus in Winssen. In de zaal kunnen 6 à 7 tafels opgesteld worden. Niet onbelangrijk: De Paulus heeft een gezellige bar, zodat er na en tussen de wedstrijden door, wat gedronken kan worden.
Dat tafeltennis tot op hoge leeftijd beoefend kan worden, heeft de onlangs overleden Geer van Toor uit Beuningen bewezen. Hij heeft tot op de respectabele leeftijd van 94 jaar nog getafeltennist en is uiteindelijk 98 geworden. "Geer was destijds de oudste speler van Maas en Waal en Nederland. Wij zijn voornemens het record van Geert van Toor te overtreffen. We hebben vaak tegen Geer mogen spelen en hopen net zolang te tafeltennissen als hij."
Zoals in het bovenstaande artikel (goede samenvatting) al wordt omschreven en bewezen is door Geer van Toor kun je de tafeltennissport tot op hoge leeftijd blijven beoefenen. Op de website van tafeltennisvereniging TCB uit Beuningen, waar Geer tot op het laatst lid/erelid van was, is hij ook herdacht. Zie zijn 'In Memoriam': http://www.tcb-beuningen.nl/in-memoriam-geer-van-toor/

Mochten er onder de lezers/bezoekers van deze website sportievelingen zijn die belangstelling hebben voor deze sport (vanzelfsprekend ook senioren) dan zijn die natuurlijk van harte welkom. Meer informatie hieromtrent is te vinden op de website van WTC: http://wtcwinssen.blogspot.nl/ en/of van de Maas en Waalse tafeltennisbond: http://www.mwtb.nl/

Ton Claessen (behalve 40 jaar lid ook webmaster van eerder genoemde WTC-website die zeker een bezoekje waard is).